Xarxa de centres d'ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat

La Badalona, històries en femení 

Alumnes: Clara Faner

Professor/s: Pilar Górriz, Laia Clos

Agents:

La Badalona, històries en femení és el resultat d’un procés de col·laboració amb un grup de 15 dones migrades de diferents països, membres de la Fundació Salut Alta de Badalona, i que ara comparteixen un mateix context: els barris de la Salut i voltants de Badalona.

Escola: EINA, Centre Universitari de Disseny i Art

Estudis: Grau de Disseny

Assignatura: Treball Final del Grau de Disseny

Curs: 2020-2021

Any: 2021

La Badalona, històries en femení és el resultat d’un procés de col·laboració amb un grup de 15 dones migrades de diferents països i que ara comparteixen un mateix context: els barris de la Salut i voltants de Badalona. Un projecte pràctic en el qual el disseny es presenta com a eina mediadora a la recerca de canvis i reaccions.

El projecte s’ha articulat al voltant d’aquest grup de 15 dones, membres de la Fundació Salut Alta de Badalona on reben formació de la llengua alhora que acompanyament i suport. En aquest marc, s’ha dut a terme un procés conjunt de recerca i dinàmiques per a detectar unes necessitats reals i sinceres que puguin ser resoltes mitjançant les competències que ens aporta l’eina del disseny.

Al llarg del procés s’han anat tractant competències com la identitat, la presa de decisions, la mirada crítica… sempre en relació amb l’entorn, i defensant el dret de pertinença i de sentir-se com a casa.

Tot aquest procés s’ha transformant finalment, en una oportunitat de disseny que ha pres forma de campanya a nivell de carrer. Una gest activista des de les dones cap al barri amb la intenció de visibilitzar i empoderar aquest col·lectiu alhora que humanitzar el barri i buscar una mirada més positiva, o si més no, diferent, vers aquest.

Link al vídeo La Badalona, històries en femení

Xarxa de centres d'ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat