Xarxa de centres d'ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat

Ecosistemes de l’oci

Alumnes: Eric Olmedo, Iris Gómez, Amanda Espinosa, Yana Eltsova, Marta Blanco, Eduardo Fernández

Professor/s: Abel del Castillo, Júlia Cuyàs, Ingrid Marqués, Silvestre Oliveras.

Agents:

Idensitat (Irati Irulegi, Ramón Parramón), Artista (Clara Nubiola), Comunitat Educativa Pau Gargallo ESDAP (Silvestre Oliveras, Abel del Castillo, Júlia Cuyàs, Ingrid Marqués, Alumnat 3r ESDAP, alumnat CFGS animació, President de l’Associació de Veïns Canyadó (Pedro Jesús Fernández), veïns del barri i treballadors del polígon, Professor nens Skate Ágora (Sergi Marqués)

Campus: Pau Gargallo

Escola: ESDAP Catalunya, Escola Superior de Disseny i Art Plàstiques de Catalunya

Assignatura: REPORTATGE VIDEOGRÀFIC I DOCUMENTAL

Curs: 3r

Any: 2019

Realitzar un projecte col·laboratiu entre Idensitat, la artista Clara Nubiola, guanyadora de la convocatòria d’Idensitat’19, i els estudiants de 3r de disseny de la Pau Gargallo.

L’objectiu és realitzar una recerca sobre la transformació que es dona en un territori específic, el barri i el polígon del Canyadó, a Badalona, en el que d’una economia industrial, progressivament canvia a una economia basada en l’oci.

És un projecte que actualment està en fase de desenvolupament i es defineix a partir dels següents eixos: art, educació, comunitat i innovació social a partir del disseny.

Dins del Centre Pau Gargallo, participen els alumnes de disseny de 3r d’ESDAP dins de tres assignatures: Documental videogràfic, projectes i cal·ligrafia.

En primer lloc, després de tota la fase de preparació amb Idensitat, l’artista Clara Nubiola visita el centre, i explica als estudiants el seu projecte.

Al dia següent es fa una sortida juntament amb la sortida per visitar el territori, fer treball de camp i contactar amb l’historiador, professor i alhora President de l’Associació de Veïns del Canyadó, Pedro Jesús Fernández, qui dona una visió del passat, present i futur del barri.

A partir d’aquestes dues sessions, l’alumnat inicia un treball de recerca i formalització del projecte, en forma de cartells i de reportatge gràfic.

Per portar a terme aquestes dues línies, s’ha realitzat de la següent manera:

CARTELLS a l’Assignatura de projectes amb la professora Júlia Cuyàs.

REPORTATGE GRÀFIC a l’assignatura de Documental amb el professor i coordinador del projecte Abel del Castillo.

Tot el material generat durant 3 sessions a les aules prendrà forma, encara per definir, en una instal·lació que l’artista Clara Nubiola està ideant i s’emplaçarà al mateix barri.

Xarxa de centres d'ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat