Xarxa de centres d'ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat

Hexahive

Alumnes: Laura Garcia, Maria Guitérrez, Mariona Pons, Marc Saborit i Ferran Solà

Professor/s: Elena Bartomeu Magaña

Escola: EINA, Centre Universitari de Disseny i Art

Estudis: Grau de Disseny

Assignatura: Disseny per a la Identitat

Curs: 2020-2021

Any: 2022

HEXAHIVE
HEXAHIVE

Plantegem un inici de segle 22 amb un col·lapse mediambiental profund. Els humans s’hauran carregat la viabilitat del planeta, hauran esgotat els combustibles fòssils i hauran posat en perill milers d’espècies amb l’afany d’aconseguir sempre més. Per contra, el desenvolupament tecnològic i l’aparició d’intel·ligències artificials que ens facin qüestionar tot el que hem fet i seguim fent malament provocaran un procés d’adaptació cap a una era verda, sostenible, que intenti recuperar tot el que es portava tantes dècades fent malament per aconseguir un món millor i que torni a créixer en aspectes de qualitat.

El nostre projecte parteix del punt en que les abelles del planeta seran incapaces de realitzar per elles soles el procés de pol·linització. Un ésser tan amenaçat com és aquest, però a la vegada amb una funció tan vital cal cuidar-lo i donar-li tot el que necessita per seguir donant vida al planeta.

Plantegem uns espais, distribuïts en zones verdes de ciutat, zones boscoses i naturals en general, que permetin a les abelles habitar-los. Dins d’aquests espais, s’analitzaria l’estat de tots i cada un d’aquests insectes voladors i se’ls proporcionarien les defenses necessàries per evitar la debilitat de l’espècie, la seva extinció i la fi del procés de pol·linització.

Pretenem aportar la nostra proposta en la lluita de mantenir viu el procés de pol·linització que realitzen les abelles arreu.

Vídeo del projecte.

Xarxa de centres d'ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat