Xarxa de centres d'ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat

LessStress Shower

Alumnes: Arslan Nafikov

Professor/s: Jordi Pla

Escola: IED Barcelona, Escola Superior de Disseny

Estudis: Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny de Producte

Assignatura: Styling Project

Curs: 2n

Any: 2024

LessStress de Arslan Nafikov
LessStress de Arslan Nafikov
Sketches de LessStress de Arslan Nafikov
LessStress de Arslan Nafikov
Desenvolupament de LessStress de Arslan Nafikov
LessStress de Arslan Nafikov

LessStress Shower és una solució de dutxa de platja intel·ligent.

S’implementa sobre la base d’una plataforma que consisteix en un marc metàl·lic capaç d’instal·lar-se en els pals de dutxa existents, la qual cosa redueix significativament no només el cost, sinó també les emissions.

A la part superior d’aquest marc es munten mòduls que consisteixen en dues boques i un sensor. Les toveres difereixen tant en la pressió com en l’amplada del raig i s’encenen al seu torn, la primera està dissenyada per rentar el cap i s’utilitza més aigua, la segona és per rentar el cos i s’utilitza un esprai fi per a ell, que redueix significativament el volum d’aigua.
Aquests mòduls estan controlats per un mòdul de control a través de solenoides i alimentats per un panell solar muntat a la part superior del marc, el que fa que cada dutxa sigui completament autònoma.

L’ús del control electrònic també permet reduir significativament els costos de manteniment, ja que les dutxes es poden activar i desactivar remotament i, gràcies a això, el calendari d’aturada de la dutxa pot ser més flexible. A més de rebre comandaments, el sistema també envia estadístiques sobre la base de les quals es poden prendre decisions sobre el temps de treball en cada platja individual.

Tot això està pensat per reduir l’estrès hídric no només per al planeta, sinó també per a les persones que volen relaxar-se a les platges i per a l’empresa gestora que es dedica al manteniment.

Xarxa de centres d'ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat