Xarxa de centres d'ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat

Sant Joan de Déu Serveis Socials

Alumnes: Gemma Coll Malé

Professor/s: Santi Aliaga Bonjoch

Escola: UOC, Universitat Oberta de Catalunya

Estudis: Grau de Disseny i Creació Digitals

Assignatura: TFG - Disseny i publicació de continguts

Curs: 2022

Any: 2022

La crisi provocada pel coronavirus ha visibilitzat la dificultat amb què moltes persones viuen a les grans ciutats, i la generositat amb què són recolzats per algunes institucions. Amb aquest projecte es llança una campanya de comunicació, a través del correu electrònic i les xarxes socials, per atraure voluntaris que vulguin col·laborar amb els serveis socials de Sant Joan de Déu, que atén persones en situació de sense llar, o en risc de pobresa i exclusió social.

Els serveis socials de Sant Joan de Déu treballen a Barcelona des del 1979 com a part de l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu. Aquesta llarga trajectòria parla del compromís amb les persones que atenen, tractant-les amb respecte i ajudant-les perquè puguin desenvolupar els objectius de la seva vida amb dignitat.

L’objectiu d’aquest projecte és sensibilitzar i crear consciència sobre les situacions de pobresa i exclusió social, captar donacions, augmentar el nombre de persones sòcies i voluntàries implicats amb l’entitat. El disseny i la tecnologia es posen al servei d’una causa social, augmentant la difusió de l’entitat i garantint la senzillesa i l’accessibilitat de la informació. Aquest projecte fomenta la inclusió i la solidaritat per formar entre tots una societat millor.

Xarxa de centres d'ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat