Xarxa de centres d'ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat

Edició 2019-2020

7

Projectes

31

Estudiants

7

Escoles

Escoles participants:

ELISAVA, ESDAP Catalunya, LCI Barcelona, EINA, Escola Massana, UOC, IED Barcelona

Projectes d'alumnes d'aquesta edició

Barcelona Cuida: Diseñando Servicios de Bienestar Social en Las Superilles

Los estudiantes trabajan en torno a cuatro retos de innovación en servicios de cuidado para Barcelona, abarcando: los cuidadores informales, los cuidadores formales de la red SAD, los niños/as de cero a dos años y el uso del espacio público para actividades de cuidado. 

Dentro de la asignatura se desarrolló un sprint de prototipado 100% en formato virtual entre Elisava y el Máster en Diseño Transdisciplinar de Parsons The New School.

Puntos invisibles

Puntos invisibles és un espai per la creació de projectes amb una vessant no visual. És a dir, idear projectes de productes, d’espais, i/o propostes que requereixin anar més enllà de la imatge visual. Obtenint com a objectiu principal la inclusió, on dissenyadors i persones amb diversitat visual co-treballen junts. El concepte diversitat visual és el mot que substitueix discapacitat i/o deficiència visual. 

Zero 00:00

Zero 00:00 proposa una àmplia reflexió sobre el concepte temps, les seves característiques i el seu valor. L’alumna tenia la necessitat d’introduir aquesta idea en el món de la moda, avui quelcom líquid, per fer reflexionar el consumidor i revalorar tot allò que ens envolta amb el temps com a indicador.

Xarxa global / internacional d’estudiants de disseny

Xarxa col·laborativa internacional d’estudiants de disseny, estructura per (re)pensar el  disseny en temps de pandèmia, alhora que preten crear sinèrgies d’acció. El projecte es va  basar en la conversa com a estratègia. Actualment està en fase de prototip, pensant en  consolidar-la.

SEAWEED

The high potential of seaweed for bioplastics gives the planet great opportunity for more circularity within the consumer world. Seaweed has been developed, designing single-use compostable gloves for Covid-19 impacted stores & supermarkets. People with a lack of resources, can download recipes and create their own. 

The algae gloves help to fertilize soil and give valuable nutritions to gardens and is not only zero waste but 100% Circular.

Al Marge: Publicant des de la perifèria

“Al Marge: publicant des de la perifèria” és un projecte de micro-edició gràfica que aposta per mètodes de producció més sostenibles social i mediambientalment, fomenta la cultura do it yourself i promou la bibliodiversitat dins de l’àmbit editorial català.

BacMemory Sants

BACdòmino és un joc de taula creat amb i pels usuaris de l’activitat BACmemory, de la Fundació Barcelona Actua, que té com a objectiu dinamitzar i crear vincles entre els participants del col·lectiu, persones de la tercera edat amb dificultats econòmiques i risc d’exclusió. Aprofitant el seu hobby principal en els moments de trobada, jugar a domino, i fent ús dels seus dibuixos i il·lustracions, es crea un conjunt de peces que ajuden a dinamitzar i prendre decisions de les activitats que desenvolupen.

Xarxa de centres d'ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat