Projectes
Estudiants
Escoles
Projectes
Estudiants
Escoles
Escoles participants:
ELISAVA, UOC, EINA, ESDAP, LCI
Este proyecto intenta prevenir la soledad en la sociedad española, especialmente entre las personas mayores, un problema que tiene graves costes para la salud física y mental, mediante el diseño de una aplicación para el teléfono móvil, bautizada El Rellano.
El Rellano crea una red de encuentros y relaciones intergeneracionales fundamentada en la cercanía y en la confianza entre los vecinos. Su objetivo es crear grupos, compartir audios, crear eventos, y compartir anuncios de actividades en el barrio.
Ciclo propone un sistema de señalética más claro y funcional para la ciudad de València, creando una serie de siete rutas a partir de la red de carriles ya existentes.
Los trazados de la red de carriles bici de València, construidos a lo largo de décadas y respondiendo a visiones diversas, no siempre se presentan de forma eficiente. Este estudio ha focalizado tres posibles mejoras: la seguridad, la localización del usuario en cualquier punto de la ruta y la señalización clara de los destinos.
Al promover el uso de la red ciclista valenciana, Ciclo pretende concienciar sobre el medio ambiente y proponer soluciones de diseño que faciliten un modo de vida sostenible.
Aunque cada día hay más visibilidad y aceptación para la comunidad LGTB, a menudo ese avance es un espejismo. El proyecto Prototipo de una aplicación que sirva como nexo entre los jóvenes LGTB y que les ofrezca recursos y ayudas es una llamada de atención en ese sentido.
Este proyecto lanza el prototipo de una aplicación para teléfonos móviles dirigido a los adolescentes LGTB, en un período muy vulnerable de sus vidas. Esta aplicación tiene un doble objetivo, proporcionar una red de apoyo psicológico virtual y crear una red social que permita socializar y compartir gustos entre jóvenes LGTB.
Sunya! presenta el re-disseny d’un antic joc de cartes anomenat Tamalou, originari de l’Orient Mitjà. Aquest joc de cartes, transmès oralment al llarg de diverses generacions, i diverses cultures, ens recorda els valors socials i comunitaris del temps passat al voltant d’un joc de taula.
Aquest projecte treballa en la humanització de les noves tecnologies i presenta una alternativa a la despersonalització i l’aïllament associats als jocs digitals. La tecnologia és vista, no com una fi, sinó com un mitjà que ens permet repensar les tradicions.
Eina per registrar i quantificar els diversos residus d’una llar.
«MySafeBlue» es una app per integrar a la comunitat amb diversitat funcional que es fonamenta en la recerca etnogràfica, on es treballa amb una comunitat de persones que tenen diferents graus de diversitat disfuncional, ja sigui física o psíquica.
La Badalona, històries en femení és el resultat d’un procés de col·laboració amb un grup de dones migrades. Un projecte que pren forma de campanya. Un gest de les dones cap al seu barri amb la voluntat d’empoderar aquest col·lectiu i generar una mirada més positiva dels veïns cap a aquest entorn.
El repte d’aquest curs és crear mecanismes per a impulsar el turisme de proximitat, tant en la situació actual de pandèmia com en el futur post-COVID. Es tracta de crear una experiència alternativa a les propostes turístiques estàndards. Cada equip treballarà conjuntament amb alguna associació, entitat o col·lectiu, que formi part de la cultura local contemporània, la conservació i protecció del medi ambient o la innovació social.
Dels diferents grups que ha treballat el projecte hem seleccionat: Cats & Crafts. Construint, creant i reciclant.
https://sites.google.com/xtec.cat/interdisciplinaris-2021/inici
El Canòdrom de Meridiana torna i es reinventa com a Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica. Una de les entitats que fa que això sigui possible és decidim.org, una plataforma virtual que fomenta les aportacions de la ciutadania a través de la tecnologia i mitjançant la democràcia.
Un lloc que va ser creat per a observar, ara necessita fer-se visible i ser reinterpretat. El projecte neix per donar aquesta segona vida a l’edifici, es basa a reobrir-lo generant un espai democràtic.
Amb aquest fet, es pretén fomentar la participació dels ciutadans mitjançant espais temporals i adaptables, aprofitant la tensió que la mateixa arquitectura genera, obrint la porta al debat ciutadà.
Xarxa de centres d'ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat