Xarxa de centres d'ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat

Edició 2021-2022

11

Projectes

4

Estudiants

1

Escoles

Escoles participants:

ELISAVA, Escola Universitaria de Disseny i Enginyeria de Barcelona, UOC

Projectes d'alumnes d'aquesta edició

EL FUTUR DEL CINEMA. Disseny d’una experiencia transmèdia pel Museo del Cinema de Girona.

El museu no és només el fitxer del passat, sinó un lloc per discutir el paper de les pràctiques culturals en el nostre futur. En aquest sentit, aquest projecte dissenya una exposició transmèdia per al Museu del Cinema de Girona, titulada El futur del cinema, per obrir un debat sobre la indústria cinematogràfica, la societat i les noves tecnologies del segle XXI. L’exposició parteix de la història del cinema i analitza els últims avenços tècnics, com les pel·lícules interactives, la realitat augmentada i l’impacte de les plataformes en streaming.

Fishead

Fishead es un cómic con una protagonista diferente. Este proyecto creativo analiza en primera persona las inseguridades que sufrimos al intentar desarrollar nuevas relaciones en los entornos escolares o laborales.

Fishead nos recuerda que todos somos únicos frente a la homogeneización impuesta por los medios de comunicación, y se rebela especialmente contra la hipersexualización de la juventud.

Sant Joan de Déu Serveis Socials

La crisi provocada pel coronavirus ha visibilitzat la dificultat amb què moltes persones viuen a les grans ciutats, i la generositat amb què són recolzats per algunes institucions. Amb aquest projecte es llança una campanya de comunicació, a través del correu electrònic i les xarxes socials, per atraure voluntaris que vulguin col·laborar amb els serveis socials de Sant Joan de Déu, que atén persones en situació de sense llar, o en risc de pobresa i exclusió social.

Feeling GOD!

Feeling GOD! es un proyecto conceptual que abre un debate sobre las implicaciones de la tecnología, el post-capitalismo y la espiritualidad en el desarrollo de comunidades en la sociedad del futuro.

El objetivo de este trabajo es diseñar un objeto social que actúe como detonante para la interacción de las personas en el espacio público. Para ello se lleva a cabo un proceso híbrido de investigación teórica y la aplicación de metodologías alternativas de diseño.

Le Fourmilière

Le Fourmilière, Cohousing per a joves amb diversitat funcional cercant el benestar i l’autonomia de l’usuari.

Un espai que no només aspira a ser un entorn accessible i sense referents hospitalaris sinó un nou model residencial que busca potenciar la salut i l’autonomia de l’usuari, a més de promoure un fort sentit de pertinença entre els seus habitants.

 

Miss Lorem Ipsum

Miss Lorem Ipsum es una plataforma digital que ofrece servicios editoriales sostenibles, tanto en la selección de materiales, en los procesos de impresión y producción, como en la selección de colaboradores y proveedores locales.

Este proyecto va dirigido a aquellas personas, empresas o entidades que necesiten un servicio editorial pero, a la vez, les preocupe el medio ambiente y quieran apoyar la cultura y el comercio de proximidad.

Tempo

‘Tempo’ ha estat creat a partir de la idea de produir un aliment que curés les malalties neurològiques com l’esquizofrènia, la demència, l’epilèpsia i l’autisme.

Tempo

Sense límits

Exposició de 10 muntatges efímers que els estudiants d’ESDAPC, campus Llotja, van fer per promoure la integració de les persones amb intel·ligència límit en el món laboral. Les propostes busquen interactuar amb el públic assistent, conscienciant sobre les capacitats de les persones amb intel·ligència límit i evidenciant l’aportació que pot suposar la seva tasca professional. El projecte ha comptat amb el suport i la col·laboració de les persones usuàries i l’equip professional del Servei d’Inserció Laboral de l’AcidH, Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà.

ECOLIVING LA TÈXTIL

Disseny d’un d’habitatge social col·lectiu situat a l’antiga fàbrica Albert Germans al barri de Sant Josep a l’Hospitalet de Llobregat. El projecte s’inicia amb una recerca i diagnosi participativa per tal d’entendre les necessitats del barri. 

Xarxa de centres d'ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat