Xarxa de centres d'ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat

Edició 2023-2024

21

Projectes

Estudiants

Escoles

Escoles participants:

Projectes d'alumnes d'aquesta edició

SEASIT

SEASIT és un projecte de producte contextual que respon a les necessitats mediambientals actuals, investigant nous sistemes que ens permetin combatre els efectes de l’era del antropocè. Mitjançant un sistema circular i local de reciclatge de “residus” alimentaris, es crea una nova xarxa de connexió amb la mar que ens permet vincular-nos a ell de manera ecològica. L’acidificació de la mar és el punt de partida que ens porta a investigar com augmentar l’alcalinitat de l’aigua de la mar mitjançant un bio-compost de petxines. Amb aquest es fabrica un mobiliari públic per a la platja i efímer que, amb el temps, s’anirà erosionant fins a desapareixer.

PurePeak

PurePeak és un innovador sistema de recol·lecció de boira, rosada i precipitació dissenyat per a proporcionar aigua potable en entorns humits amb escassetat d’aigua com en moltes regions muntanyenques. Aquest producte portàtil, lleuger i fàcil de reparar ofereix una solució a l’escassetat d’aigua en ambients remots.

PurePeak de Hugo Martin

FREEZING MEMORIES

His work is based on freezing the different objects mentioned above, among others, and somehow reflect that feeling of freezing in time some of the memories that were relevant in his life. In his work you can not only see the freezing phase, but through the thawing he also explores that idea of bringing to the present time all those memories that compose him as a person. In the trace that he leaves on the different sheets with the blue pigment he uses, he tries to capture in an artistic way the different objects that transport him to his different vital phases and immortalize them on paper.

PURE.DRIP

Pure.drip és una família de jardineras i bancs fets de formigó i plàstic pure.tech. Aquests testos tenen un disseny innovador que permet estalviar un 50% d’aigua utilitzada en el reg i també un 30% menys d’abonaments utilitzats en el creixement de les plantes.

PURE.DRIP de Caterina De Simone

LessStress Shower

LessStress Shower és una solució de dutxa de platja intel·ligent, pensat per reduir l’estrès hídric no només per al planeta, sinó també per a les persones que volen relaxar-se a les platges i per a l’empresa gestora que es dedica al manteniment.

LessStress de Arslan Nafikov

Si la ment humana habités el fons oceànic

Aquest projecte té com a finalitat desenvolupar una sensibilitat etnogràfica per aprendre a habitar el món amb una mirada oberta i comprensiva. En aquest cas, no tant observant l’altre, sinó el nostre món des d’un punt de vista extern, transcendint els límits entre allò humà i allò material

Sonsos. El que amaga a la sorra

«Sonsos» és més que un simple projecte; és una missió que neix de la urgència de rehabilitar les aigües del Mediterrani, reutilitzant els residus humans per a la creació de peces valuoses.
Representa un canvi radical de perspectiva: de veure els residus com a problemàtics a percebre’ls com a recursos potencials. Mentre els humans han contribuït amb desconsideració a la contaminació marina, el mar, en la seva generositat, ens retorna aquesta contribució sota una nova forma: com a matèria primera per a la bellesa.

 

GUIA D’ESCOLTA ACTIVA MARÍTIMA

Aquesta proposta neix del projecte Blue Genes, una comunitat de persones que comparteixen la
preocupació per l’estat dels nostres oceans i que volen desenvolupar maneres d’augmentar la
connexió i el compromís amb el medi marí, a través de les Arts i les Ciències.
El mar acull ecosistemes complexos amb sons i ritmes complexos. Creiem que cal millorar la
nostra capacitat d’escolta per entendre profundament la importància del so per al benestar dels
ecosistemes.
A través de la recerca i l’experimentació creem un sistema per millorar l’escolta i alhora el
compromís amb el medi marí.

SONIDO HORIZONTAL

«SONIDO HORIZONTAL» és la culminació d’un projecte profundament personal que va sorgir d’un protocol d’apropament al mar que havia de dissenyar. Des de la meva pròpia experiència i les emocions que em va despertar, vaig emprendre la tasca de crear un disseny que reflectís les meves sensacions durant aquest protocol. Amb l’ajuda del meu amic Hendrik Manuels Stoops Lugo, estudiant d’arts a Cornell, vam donar vida a aquesta obra, trobant en la música i el so la manera perfecta d’expressar la connexió. Finalment, per aprofundir encara més en aquesta experiència sensorial, vaig decidir complementar la composició amb una partitura tàctil, permetent als altres endinsar-se en el meu viatge de la mateixa manera que ho vaig fer jo.

B House

Aigua Pública / Hakeig Urbà

La Font font

Aigua Assedegada

Hort co-living flotant

L’ull del mar

L’aigua absent

Eco-consciència Barcelona

Eco de la nostra existència

Biblioteca de l’ aigua

Sota el mar de la moda

Harena

El projecte, denominat «Harena», se centra en un ritual realitzat a la platja al capvespre que combina l’aprofitament de les propietats curatives de l’aigua de mar amb la creació d’experiències de spa naturals. Els participants es banyen en la mar i després es dirigeixen a tres doms situats a la platja per a realitzar accions com gratar, fregar i relaxar utilitzant recursos naturals com a boles de terra i sorra. Cada dom ofereix una experiència única, des de la creació de composicions en el primer, fins a la relaxació i connexió amb un mateix en el tercer. El projecte busca oferir una experiència sensorial única, aprofitant l’abundància d’aigua salada i la il·luminació natural de la nit per a crear un ambient relaxant.

Xarxa de centres d'ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat