Projectes
Estudiants
Escoles
Projectes
Estudiants
Escoles
Escoles participants:
EINA, Escola Massana, LCI Barcelona, IED Barcelona, ESDi, ESDAP Catalunya, ELISAVA
Toyota WE un proyecto para personas con diversidad funcional que propone soluciones para mejorar la movilidad en el entorno doméstico y urbano. La propuesta no solo resuelve las necesidades funcionales sino también las emocionales y sensoriales incorporando elementos de inteligencia artificial en el dispositivo.
És un debat en format de joc de rol pensat per adolescents que, dividits en dos grups, adopten la identitat d’un personatge i han de defensar el seu posicionament. Els temes que es posen damunt la taula s’articulen en dos eixos principals que estan enfrontats: els defensors de la Library Living Lab en la seva versió més tecnològica contra els usuaris de la Biblioteca en el seu vessant més analògic. El debat traspassa les fronteres de la Biblioteca i el Library per tractar altres temes socialment rellevants.
És una aplicació que ofereix diferents activitats relacionades amb les tecnologies disponibles al Library Living Lab. Les activitats formen un recorregut curricular i, si es realitzen totes, s’obté un títol de capacitació en temàtiques com fotografia, robòtica, informàtica, ciències, art, etc. L’experiència d’ús està gamificada per tal d’obtenir una major participació i implica l’exploració del territori del barri.
El projecte consisteix en la realització d’un document audiovisual de 16 minuts on es narra la vinculació amb l’activitat BACuinetes de Navas, una proposta que posa en relació a àvies en risc d’exclusió social i a voluntaris en un espai culinari.
El projecte B·SEARCULAR uneix a quatre partners: SEAQUAL, fil de polièster reciclat elaborat amb plàstics recuperats del Mediterrani per la confraria de pescadors del Port de Barcelona, EPSON Iberia, impressió digital sostenible, l’escola de moda d’LCI Barcelona i Maza Co-Atelier, taller d’impressió digital de gran format, en una proposta de moda circular en la que el disseny esdevé agent de canvi transformant un problema en una solució.
El taller d’inclusió és abans de res tota una oportunitat per compartir, compartir idees, pensaments, compartir moments inoblidables amb persones que no coneixem. L’objectiu principal del taller d’inclusió és millorar la vida de milers de persones amb discapacitat motriu que viuen, o simplement volen gaudir d’un passeig pel barri de Gràcia, Barcelona. El taller d’inclusió persegueix a repte de treure un somriure a aquestes persones i de fer-les sentir més visibles i integrades en la societat.
Fundamentado en identificar un problema o inconveniente en el barrio de gracia, con el propósito de poder solucionarlo de la forma más idónea, a través de los conocimientos aprendidos en la asignatura de sociología, ligados a través de la moda. El objetivo principal es unir el origen de nuestra Barcelona y el futuro de esta.
L’origen del projecte és la preocupació de les alumnes/e per la contaminació marítima, per tot tipus de residus. Les dissenyadores/dor en formació varen convocar, a la platja del Somorrostro a Barcelona, a tota aquella gent que volgués participar en una activitat de neteja del litoral.
El nostre treball neix de la intenció de fer conscient a la ciutadania la importància dels drets fonamentals, de les persones, descrits a la Declaració dels Drets Humans (1948). L’objectiu és que les persones siguin conscients que els drets humans no es respecten durant el dia a dia i d’aquesta manera poder manifestar-se per reclamar el seu compliment.
Realitzar un projecte interdisciplinari en col·laboració amb la Fundació El Llindar, alumnes de restauració de El Repartidor de L’Hospitalet de Llobregat. La proposta té un objectiu comú en el qual intereccionen les competències de les dues especialitats, disseny i restauració. L’equip, la comunicació, la coordinació i la planificació ha de ser un aspecte rellevant de tot el procés de disseny.
És un projecte que actualment està en fase de desenvolupament i es defineix a partir dels següents eixos: art, educació, comunitat i innovació social a partir del disseny. Dins del Centre Pau Gargallo, participen els alumnes de disseny de 3r d’ESDAP dins de tres assignatures: Documental videogràfic, projectes i cal·ligrafia.
L’experiència s’ha enmarcat dins l’àmbit del disseny com a motor de canvi social i pretén dotar d’identitat visual el nou projecte El Rebost de la Fageda, consistent en un hort ecològic gestionat per les persones de la fundació amb més necessitat de suport i que forma part d’una nova línia d’activitat de la institució. Aquesta experiència pretén integrar a les persones amb diferents capacitats motrius i intel·lectuals en el nivell de decisions estratègiques d’una empresa a través de la creació de la marca i la transmissió de valors.
Els alumnes van crear grups interdisciplinaris i van escollir un col·lectiu pròxim a ells amb unes necessitats concretes amb les quals treballar. L’objectiu és dissenyar una experiència i dur-la a terme, documentant-la en un vídeo final. S’han treballat amb col·lectius de diferents àmbits com ara el medi ambiental, persones amb risc d’exclusió social, activisme, etc.
Sota el lema de “Violències sexuals segons el paradigma de les violències de gènere. Infermeria i disseny gràfic”, el projecte de col·laboració entre l’EASD de Vic i el grau d’Infermeria de la UVIC i dins del marc de l’assignatura “El dissenyador com a agent de canvi social” del 4t curs dels Estudis Superiors de Disseny – ESDAP (Campus EASD VIC) ha donat com a resultat, entre altres propostes, la selecció d’un treball dels alumnes de l’escola que s’han pogut veure exposats a diferents indrets del territorio: campus Torre dels Frares de la UVIC, Hospital d’Olot i altres espais de salut i educatius.
Els objectes que es produeixen a La Troballa tenen la finalitat de ser comercialitzats per a donar suport a la causa i als objectius de la fundació. Treballs d’enquadernació, ceràmica, tipografia, regals i la línia d’objectes de disseny «Remontados», que són objectes creats a partir de la recuperació de fustes i materials diversos i que compten amb la col·laboració com a voluntari del dissenyador Curro Claret.
Existeixen encara activitats productives a Ciutat Vella? Podem identificar, localitzar i visibilitzar aquestes activitats? Com podem contribuir a la seva permanència en el districte?
Les alumnes dissenyen conjuntament amb l’associació d’Amics del Barri de Sant Just els guarnits de les festes de la primavera. El projecte té l’objectiu d’implicar als veïns i especialment a les escoles en la creació dels guarnits, per tal fomentar la seva implicació a les festes i altres esdeveniments del barri
És un cineforum que es realiza a l’aire lliure al barri de Volpelleres. Durant la película apareixen preguntes que el públic pot respondre amb un comandament interactiu, i en acabar, a partir de les dades recollides es genera un debat. Els resultats del debat s’utilitzen per detectar temàtiques d’interès col·lectiu i programar tallers i activitats en el Library Living Lab.
Xarxa de centres d'ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat